Wilt u graag uw woning of uw bedrijfspand effectief beveiligen tegen criminelen? Overweeg dan een mistgenerator. Dit unieke beveiligingsmiddel is niet alleen effectief, het is tevens erg efficiënt! Met zo’n vernevelingssysteem zijn inbrekers binnen een paar seconden zo geschrokken, dat ze per direct stoppen met hun handelingen. U weet zeker dat u goed beveiligd bent met zo’n mistsysteem. Bent u geïnteresseerd? Hier ontdekt u alle feiten en voordelen van zo’n mistgenerator als beveiligingsmiddel en leuke gadget.

Mistgenerator – wat is het precies?

Een mistgenerator is een vernevelingssysteem dat aangesloten is op uw (bestaande) alarm. Zodra het alarmsysteem afgaat, zal de mistgenerator ook in werking treden. Binnen een paar seconden zal de ruimte zich vullen met een dikke laag mist. Door die ondoordringbare mist zullen de criminelen niets meer kunnen zien. De plotse mist zorgt voor een schrikeffect bij de inbrekers. Door de schrik hebben ze te laat door dat ze niets meer zien. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om nog kostbare bezittingen te pakken en te stelen. Ze kunnen alleen nog maar proberen te vluchten.

Effectief en efficiënt als inbraakpreventie

Door de dichte mist is zo’n mistgenerator uiterst effectief als inbraakpreventie. Over het algemeen worden criminele daden namelijk binnen een paar minuten gepleegd. De politie kan regelmatig niet op tijd aanwezig zijn. Zo’n systeem dat een dikke laag mist uitstoot, kan hierin het verschil maken. Dankzij de mist is het voor criminelen niet alleen lastiger om spullen te stelen, de mist maakt het tevens lastig om te ontsnappen. Een vernevelingssysteem wordt hierdoor ook wel eens genoemd als de beste optie indien u een meer actieve beveiliging wilt.

De vele voordelen van een mistgenerator

Daarnaast kent een mistgenerator nog meer unieke voordelen als beveiligingsmiddel. Zo is de mist compleet onschadelijk. Bovendien zal het geen sporen achterlaten waardoor u geen onnodige schade oploopt. De mist is met andere woorden geheel mens- en diervriendelijk. Zelfs etenswaren worden niet beschadigd door deze dikke laag mist. Hierdoor worden systemen met een mistgenerator regelmatig bij allerlei bedrijven geïnstalleerd.

Daarnaast is dit unieke beveiligingsmiddel tevens erg praktisch. Zo worden deze apparaten altijd netjes uit het zicht gemonteerd, in tegenstelling tot andere beveiligingsmiddelen. Bovendien kost het installeren van zo’n systeem geen uren. Binnen een mum van tijd bent u al beveiligd met een vernevelingssysteem. Dat is toch ideaal? Daarnaast is het ook geen probleem als u gaat verhuizen. Door de eenvoudige monteringswijze van het systeem kan de mistgenerator gemakkelijk met u mee verhuizen.